Prada

Prada staat bekend als een van de meest invloedrijke luxe designermerken ter wereld. Het is een high-end designermerk voor mensen die trends willen overstijgen en durven experimenteren. Het designerbrand is altijd elegant met een stoere twist. The A-Collection kiest voor pre-loved designer items van Prada vanwege de variatie die het label steeds weer weet aan te brengen binnen haar collectie. Prada staat namelijk enerzijds voor eigentijdse, minimalistische designerpieces, anderzijds bijvoorbeeld voor hippe designer items met een drukke print.

Al jaren slaagt Prada erin te blijven innoveren. Het merk zoekt in haar designerpieces, of het nu om designerkleding gaat, om tassen of schoenen, altijd de grenzen op en weet ze steeds weer te verleggen. Daarbij weet het label haar verfijnde en zeer geliefde Italiaanse stijl goed vast te houden. Zo weet het modehuis al ruim honderd jaar designer bags te vervaardigen die tijdloos zijn en eindeloos populair. Een van de meest bekende tassen van Prada is bijvoorbeeld de zeer populaire Galleria bag. Deze tijdloze tas met een klassieke vorm en strak design is gemaakt van Saffiano-leer. De tas is zo gewild dat deze ieder seizoen opnieuw wordt uitgebracht door Prada in nieuwe kleuren. Ook de Cleo Shoulder Bag, gebaseerd op een eerder ontwerp uit de jaren negentig, is inmiddels in korte tijd uitgegroeid tot een gewilde klassieker. Deze uiterst stijlvolle must-have gemaakt van geborsteld kalfsleer kwam in de lente van 2021 direct na de lancering bovenaan het verlanglijstje te staan van vele influencers en bekende Hollywood-sterren.   

Maar niet alleen de designer bags van Prada zijn zeer de moeite waard. Vanaf 1988 maakt het modehuis ook de meest prachtige en stijlvolle designerkleding. Als je wilt zien welke unieke designerkleding van Prada wij verkopen, klik dan hier. Als je op zoek bent naar onze bijzondere collectie Prada-schoenen klik dan hier.

Geschiedenis van het merk Prada

De eerste Prada-winkel wordt in 1931 in Milaan geopend door Mario Prada en zijn broer Martino. Vanuit een overdekte winkelgalerij starten ze met de verkoop van leren tassen, koffers en reisaccessoires. Ze maken snel naam in de omgeving van Milaan en in de rest van Europa. In 1919 wordt Prada vervolgens de officiële leverancier van het Italiaanse koningshuis. Om hun concurrentiepositie nog verder te verbeteren, besluiten ze in hun logo een aantal koninklijke elementen te laten terugkomen. Zoals een wapenschild. Zodat iedereen in een oogopslag ziet dat ze voor het koningshuis werken. Dan zullen ze wel goed zijn in wat ze doen. In 1978 krijgt kleindochter Muccia Prada de leiding over het bedrijf. Op dat moment maken ze nog voornamelijk producten van leer.

In 1985 komt Muccia echter met een eerste tassenlijn op de markt van zwarte nylon: de Nylon Bag. De tas draagt geen duidelijke merknaam en is een instant hit. Muccia heeft zichzelf bewezen. In 1989 brengt ze vervolgens de eerste prêt-à-porter lijn van Prada. Ook deze lijn blijkt een schot in de roos. Muccia verovert de wereld met haar elegante, scherp gesneden stukken in basiskleuren.  Rond deze tijd start Prada ook met het openen van winkels in het buitenland. Waaronder in New York, Madrid en Londen. De decennia daarna groeit het familiebedrijf onder de bevlogen leiding van Muccia uit tot een zeer succesvol, internationaal modemerk. Vandaag de dag is Prada inmiddels te vinden in meer dan 70 landen wereldwijd. Het designerlabel blijft een toonaangevend luxe merk met importantie.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.