Gucci

Gucci is een van de meest toonaangevende, luxe designermerken ter wereld. Het modehuis staat bekend om haar typisch Italiaanse design en doet het de laatste jaren beter dan ooit tevoren. The A-Collection kiest ervoor om pre-loved designer items van Gucci in haar collectie op te nemen omdat het designermerk staat voor unieke, vaak kleurrijke en extravagante designer items. Daarnaast wordt elk designerstuk met veel precisie en oog voor detail gemaakt van uitstekende materialen en daarna ook nog eens hoogwaardig afgewerkt. 

Het wereldmerk Gucci is te herkennen aan de stijlvolle rode en groene grosgrainstreep en het iconische monogram met de dubbele G’s.  Deze letters staan voor Guccio Gucci, de oprichter van het Italiaanse modehuis. Een van de meest bekende It-bags van Gucci is de prachtige Marmont Bag. Deze tijdloze designer bag is zo’n klassieker geworden dat deze eenvoudigweg niet meer weg te denken valt uit de collectie van Gucci. En dus ook niet uit die van ons. Een andere zeer gewilde Gucci-tas is de ‘Jackie’. Deze halvemaanvormige tas werd ontworpen in de jaren vijftig. Maar pas toen first lady en stijlicoon Jackie Kennedy ermee werd gefotografeerd in 1961 werd deze designer bag een ware hype. In onze collectie van Gucci vind je daarnaast ook nog andere zeer gewilde designer bags, bijvoorbeeld gemaakt van het iconische monogram gecoat canvas.  

Bij The A-Collection vind je niet alleen tassen van Gucci maar ook prachtige kleding. De bijzondere designerkleding van Gucci wordt vaak omschreven als eclectisch en romantisch. Ieder kledingstuk wordt door Gucci gemaakt van de mooiste materialen. Er wordt gewerkt met veel aandacht voor het design, met vakmanschap en liefde voor fashion.

Geschiedenis van het merk Gucci

Gucci is een Italiaans fashion label dat in 1921 zijn oorsprong vindt. Oprichter Guccio Gucci werkt eerder in hotels in Parijs en Londen en raakt gefascineerd door de luxe tassen en koffers van gasten. Hij realiseert zich dat het ware statussymbolen zijn voor de reizigers. Guccio verhuist naar Florence en gaat zelf luxe handtassen en koffers vervaardigen voor de rijke upperclass. Met de hulp van zijn drie zoons groeit Gucci. Er worden winkels geopend in Milaan en Rome en tegen deze tijd is de collectie uitgebreid met de iconische Gucci loafers en zijden en wollen items met het inmiddels zeer beroemde Gucci-logo erop.  

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt Gucci voornamelijk canvas voor tassen. Deze tassen krijgen het bekende monogram met de twee G’s en een rood groene band. Een signature die het merk tot op de dag van vandaag kenmerkt. Al vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw is het modehuis zeer succesvol.

Maar in de jaren tachtig positioneert Gucci zich uiteindelijk wereldwijd. Als Guccio Gucci overlijdt in 1953 laat hij het bedrijf na aan zijn drie zoons. Zij breiden het merk uit met luxe accessoires zoals zonnebrillen, horloges en sieraden. Vanaf 1983 kent het modehuis enkele jaren de nodige, grote problemen maar vanaf 1990 gaat het beter. Ontwerper Tom Ford wordt aangesteld als creative director van Gucci. Vanwege allerlei familievetes en schandalen maakt de familie Gucci enkele jaren later helemaal geen deel meer uit van het bedrijf. Tom Ford weet van Gucci weer een succesvol bedrijf te maken. Door zijn onthullende en nauwsluitende kledingontwerpen en verfijnde stijl weet hij Gucci wereldwijd weer op de kaart te zetten. In 2002 volgt Frida Gianni Tom Ford op als hoofdontwerper. Als zij vertrekt in 2015 wordt Allesandro Michele in 2015 de creatieve director van Gucci. Hij mixt de klassieke, extravagante stijl van Gucci met zijn eigen theatrale, soms zelfs kitscherige stijl. Dit blijkt een groot succes. Gucci groeit nog altijd en doet het  beter dan ooit tevoren.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.