Louis Vuitton

Louis Vuitton is waarschijnlijk HET meest bekende designermerk ter wereld. Want: wie kent het iconische en wereldberoemde LV-monogram nu niet? We kennen het Franse modehuis vooral van haar prachtige en uiterst functionele designer bags die zeer geschikt zijn voor alledaags gebruik. The A-Collection kiest ervoor pre-loved designer items van Louis Vuitton in haar collectie op te nemen omdat alle stukken in onze ogen even karakteristiek en stijlvol zijn. Daarnaast zijn het de tijdloze elegantie en de hoogstaande afwerking van zowel de LV-kleding als de LV-tassen die bij ons de doorslag geven.

Het soepele, gecoate canvas waarvan Louis Vuitton haar designer bags meestal maakt, is al meer dan honderd jaar een klassieker van het merk. De designertassen van LV zijn in dat geval gemaakt van Monogram Canvas, Damier Ebene, Damier Azur, Epi, Multicolore of Idylle. Maar het high-end designer merk maakt onder meer ook tassen van leer. Ook deze zijn al jaren uitermate populair en gewild.

De allereerste handtas van LV die ooit werd vervaardigd door het modehuis is de Speedy. Deze designer bag komt oorspronkelijk uit 1932 en is inmiddels een ware klassieker geworden. Daarna kwam de elegante ALMA. Ook deze merktas is al decennialang een absolute hit onder ware fashion liefhebbers. Een tas die wat recenter is uitgebracht door Louis Vuitton betreft de Flower Tote Bag. Een tas die niet alleen prachtig is om te zien, maar ook nog zeer vrouwelijk is en uitermate functioneel. Om nog meer pre-loved tassen en portemonnees van Louis Vuitton te zien die wij in onze collectie hebben, klik hier.

Niet alleen de tassen van Louis Vuitton zijn ware must-haves! Ook met de kleding maak je een waar statement overal, waar je binnenkomt. Klik hier om onze kleding van Louis Vuitton te bekijken.  

Geschiedenis van het merk Louis Vuitton

Louis Vuitton is een Frans designermerk dat is opgericht in 1854 door Louis Vuitton. In dat jaar begint hij in zijn eigen werkplaats met het maken van koffers, handtassen en accessoires. Het bedrijf groeit gestaag en in 1885 kan Louis Vuitton zijn eerste winkel openen in Oxford Street in Londen. Als Louis Vuitton in 1892 overlijdt, volgt zijn zoon George Vuitton hem op. George ontwerpt in 1896 het nu nog altijd legendarische monogram: de letters L en V ineengestrengeld. In datzelfde jaar introduceert hij het klassieke monogram canvas. Bij zijn overlijden in 1936 gaat het bedrijf over op zijn zoon: Gaston Vuitton. Zijn zoon, Gaston slaagt er enkele jaren later vervolgens in een soepeler canvas te ontwikkelen dat vanaf dan wordt gebruikt door het modehuis. Daardoor kan het high-end designer merk voortaan ook kleinere designer items maken. Zoals portemonnees en verschillende accessoires.

In 1987 fuseert Louis Vuitton vervolgens met champagneproducent Moët & Chandon en gaat het onderdeel uitmaken van het grootste conglomeraat ter wereld van luxeproducten: Louis Vuitton Moët Hennessy. Als het designermerk besluit ook fashion te gaan vervaardigen, wordt in 1997 voor het eerst een creative director aangesteld: de Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs. Binnen een jaar lanceert Jacobs de eerste dameskledinglijn. In 2000 voegt hij daar een herenlijn aan toe. Daarnaast gaat hij bijzondere samenwerkingen aan met andere ontwerpers en artiesten. Zo ontwerpen Pharrell Williams en Camille Micelli bijvoorbeeld een juwelenlijn onder de naam Blason. Als Marc Jacobs uiteindelijk in 2013 stopt, wordt hij vervangen door drie nieuwe ontwerpers. Twee van deze designers werken er nog altijd: Virgil Abloh en Nicolas Ghesquière. Met hun trendy en vooruitstrevende ontwerpen blijft Louis Vuitton als high-end designermerk gewilde item vervaardigen die onderscheiden en het verschil maken.

Chanel Boy Bag Medium

The pre-loved designerbag you really need!

The bag comes with the original authenticity card and certificate from 
Entrupy

#authenticreseller #vintagedesignerbags #Chanelboybag #entrupyverified #luxurybags
Every woman's closet should have at least one Louis Vuitton bag 😘

All our bags are 100% authentic
Chanel Quilted Leather Zip Back Pocket Flap Bag van Lamsleer😍

This bag comes with the original Chanel authenticity card en is provided with an Entrupy certificate
''A handbag can make a statement without saying a word''❤️

Yves Saint Laurent Sunset Shoulderbag Medium

We 100% guarentee the authenticity of our products. We always use Entrupy to determine authenticity
In 2018 kondigde Chanel aan te gaan stoppen met het maken van producten van exotisch leer. In 2019 werd de laatste tas geproduceerd. Dat dit een van de laatste modellen is, maakt deze Python Boy Bag des te bijzonderder. 

Wat vind jij van deze exclusieve tas van Chanel?😍 

#chanel #exoticskinbag #python #boybag #boybagchanel
THE A-COLLECTION GOES KLOFFIEMARKT! 

Aanstaande zaterdag vind je ons bij @de_kloffie_markt van 12:00 tot 17:00 in De Hallen in Amsterdam! Entree is gratis. Dus ben jij op zoek naar de beste sustainable designer finds? Dan zien we je graag komende zaterdag 1 juli in @dehallenamsterdam_official 🔥
A girl can never have too many Chanel bags💅
🟢⚪⚫ #chanel #chanelboybag #givenchy #givenchysharkboots #sharklockboots #calvinklein #vintage #preloved