Chanel

Chanel staat voor een van de meest klassieke en stijlvolle designermerken aller tijden en wij zijn er daarom trots op dat dit high-end designermerk deel uitmaakt van onze collectie. The A-Collection kiest ervoor pre-loved designer items van Chanel op te nemen in haar collectie omdat ieder designerstuk eenvoud en tijdloze elegantie representeert. Al vanaf het begin staat het merk voor simpele ontwerpen en tijdloze elegantie. Zoals oprichter Coco Chanel zelf ooit zei: “Eenvoud is de sleutel tot elegantie.’   

Van Chanel, opgericht in 1909, koop je glamoureuze designer items die een leven lang meegaan. Alle items worden uiterst vakkundig en met veel liefde voor fashion gemaakt. Er wordt alleen gewerkt met de beste materialen. Zo worden de tassen onder meer gemaakt van boterzacht lamsleer of bewerkt kalfsleer. Voor de eenvoudige maar verfijnde outfits van Chanel wordt vaak gekozen voor soepele jersey en wollen tweed. Alle designer items van Chanel zijn stuk voor stuk hoogwaardig en met de hand afgewerkt. Met veel oog voor detail.

In onze tassencollectie vind je natuurlijk de meest tijdloze klassieker van Chanel: de Classic Flap Bag. Met de iconische draaisluiting met tweemaal de letter C, het zogenaamde Mademoiselle-slot, is de tas een ware lust voor het oog. Als je deze designertas voor het eerst aanschaft, heb je echt even nodig om weer terug op aarde te komen. Naast de Classic Flap Bag verkopen wij ook de wat stoerdere Chanel Boybag, de uiterst praktische maar toch elegante Chanel Grand Shopping Tote en de Trendy CC Top Handle Flap Bag.  

Geschiedenis van het merk Chanel

Chanel werd opgericht in 1909 door de Franse couturier Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Chanel was in het eerste jaar nog een hoedenwinkel, gevestigd in Parijs. Maar binnen enkele jaren ontwierp Coco Chanel ook kleding en leidde ze al een succesvol mode-imperium. De eigenzinnige Coco Chanel ontwierp vrouwenkleding die veel eenvoudiger en eleganter was dan in die tijd gebruikelijk. Ze koos vaak voor simpele ontwerpen met rechte lijnen en voor ‘mannelijke’ kleuren als grijs en marineblauw. De kleding bood vrouwen bewegingsvrijheid omdat zij geen korset hoefden te dragen. Coco viel op met haar ontwerpen en haar persoonlijkheid en werd een waar stijlicoon. Bekend om haar verfijnde outfits, gestyled met geweldige accessoires. In de jaren vijftig introduceerde ze het deux-piece, het zo bekende Chanelpakje. Met een rok tot net over de knie. Omdat Coco de knie het lelijkste lichaamsdeel van de vrouw vond. In 1955 volgde de handtas met schouderriem: de 2.55. De tas kreeg deze naam vanwege de introductie in dat jaar.

Tientallen jaren later is deze tas nogsteeds een van de meest iconische designer items ter wereld. Na de dood van Coco Chanel in 1971 stonden verschillende ontwerpers aan het roer van het couturehuis. Totdat Karl Lagerfeld in 1983 werd benoemd tot artistiek leider van Chanel. Hij leidde Chanel tot zijn dood in 2019. Virginie Viard volgde hem kort daarna op als creative director. Voor het eerst sinds de dood van Coco Chanel wordt het couturehuis Chanel nu dus weer creatief aangestuurd door een vrouw. En niet zomaar een vrouw: Virginie Viard was voor deze tijd al ruim dertig jaar de rechterhand van Karl Lagerfeld bij Chanel en kent het DNA van het couturehuis daarom door en door. Virginie Viard zal de komende periode met haar eigen stijl, het toch wat meer ingetogen minimalisme, ook bijzonder veel succes oogsten onder de ware fashion liefhebbers. Chanel zal, met haar stijlvolle elegantie en iconische items, nooit uit de mode raken.   

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.